Weekend van de Wetenschap 4 & 5 oktober

Het Weekend van de Wetenschap is het wetenschap en technologie festival van Nederland.
In het weekend van 5 & 6 oktober openen musea, (onderzoeks)instellingen, universiteiten, bedrijven en tal van andere organisaties hun deuren voor het brede publiek. Bezoekers ervaren hoe leuk, interessant en belangrijk wetenschap en technologie is. Ook het Stadslab opent op deze dagen haar deuren voor het grote publiek van 9.00 uur tot 17.00 uur!
In deze workshop kan jong en oud kennismaken met de mogelijkheden van een 3D printer en/of Lasersnijder. Je kunt de hele dag langskomen om zelf experimenten te doen. We leren je meer over de werking van de 3D printer en/of lasersnijder. Maar je gaat vooral zelf aan de slag met de apparaten. We leren je eerst een klein ontwerpje te maken (Je mag hier ook al thuis mee beginnen, maar dat hoeft niet). Als je tevreden bent met je ontwerp ga je zelf je object 3D printen of uitsnijden. Het werken met de apparaten gaat langs 3 stations: Inspiration station: Bedenk wat je zou willen maken. Creation station: Maak een ontwerp. We kunnen je hierbij helpen. (Je mag hier ook al thuis mee beginnen, maar dat hoeft niet) Fabrication station: Print of snij je ontwerp met behulp van de 3D printer of lasersnijder. We leren je hoe je de machines zelf aanstuurt. Je mag je creatie natuurlijk meenemen naar huis! Voor de gebruikte materialen brengen we vaste (maximale) prijs in rekening van € 7,50. Aanmelden is niet nodig. Maar aanmelden via Facebook vinden we leuk! >> Laat weten dat je komt op vrijdag 4 oktober >> Laat weten dat je komt op zaterdag 5 oktober

Aangepaste openingstijden Stadslab in zomerperiode

Stadslab Rotterdam heeft in de zomer aangepaste openingstijden:
  • Tot en met 13 juli houden we de reguliere openingstijden aan
  • Vanaf 15 juli t/m 26 juli zijn we geopend op dinsdag van 12.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur
  • Van 29 juli t/m 24 augustus zijn we alleen op donderdag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur
  • Vanaf 24 augustus gaan we weer verder op de reguliere openingstijden met uitzondering van de avonden. Vanaf 2 september zijn we ook weer op de avonden open.
Het Stadslab team wenst iedereen een hele fijne vakantie!

Introductie workshop Lasersnijden – Gaat niet door!

8208736060_05b262310d_b[1] Wegens te weinig inschrijvingen gaat deze workshop helaas niet door. De workshop 3D printen op maandag 8 april gaat wel gewoon door! Op woensdag 3 juli organiseert Stadslab Rotterdam i.s.m Rotterdam Makerspace een introductieworkshop Lasersnijden.
Tijd om de mouwen op te stropen en te gaan maken! Op woensdagavond 3 juli organiseren we een workshop lasersnijden van 18.00 uur tot 21.00 uur.               Met een lasercutter kan je heel makkelijk voorwerpen uit hout en kunststof snijden of etsen. Tijdens de workshop leer je hoe je jouw designs kunt lasersnijden.
  Schrijf je HIER in!  

60 basisschool leerlingen maken kennis met techniek

Vandaag komen 60 basisschoolleerlingen kennismaken met techniek in Stadslab op de RDM campus. Het initiatief is ontstaan vanuit een samenwerkingsproject tussen RDM Campus en Stadslab. Ze gaan in groepjes van 15 aan de slag met het maken van een stoplicht in Sensorlab en ze gaan hun eigen sleutelhanger ontwerpen in Fablab. Het doel van deze techniek safari is de leerlingen een duidelijker beeld te geven van de mogelijkheden van techniek om zo hun uiteindelijke profielkeuze in het voortgezet onderwijs beter te onderbouwen.