Informatie

Medialab is onderdeel van het CMI majorprogramma in jaar 3. Je werkt in teams samen met de opleidingen Mediatechnoligie, Communicatie Digitale Media en Communication & Multimedia Design. De kernwoorden van Medialab zijn: experimenteren, innoveren, concreet resultaat, onderzoek en ontwikkeling. In de projecten van Medialab krijg je de kans om je vernieuwende ideeen in een echte business context uit te proberen en concreet te maken. Je wordt daarbij uitgedaagd om buiten de gebaande paden te gaan, te onderzoeken en te experimenteren binnen het kader van de opdracht.

8 briefings MEDLAB02

Projectbegeleiding op maandag:
Privacy Lab (Stan Scheerder, H4.312 )*
Oogziekenhuis (Ruth Delfgaauw, WN01.022)
KAS (Rob Zoeteweij, WN04.022)
Coolblue (Barend Hendriks, WN03.017 (ma) op do naar H1308)
Fictional City (Bruno Setola)
KNAS (Michiel Buisman, WN02.007)*

Projectbegeleiding op donderdag:
Villa Zebra op TV (Ellen Spoel, WN04.023)*
Spritz (Rolf den Otter, WN03.007)

*Er 3 projecten die doorgaan in periode 4. Je kunt je als nieuwe student gewoon op deze briefings inschrijven.

Doorgaan met je project?

Als je goedkeuring hebt gekregen van je docent en opdrachtgever om door te gaan met het project, dan hoef je je niet opnieuw in te schrijven.

Er zijn op deze projecten ook beschikbare plaatsen voor nieuwe studenten! Je wordt door de huidige teams op de eerste lesdag goed geinformeerd over de inzichten en kennis die zij al hebben opgedaan over het project. Je begint dus niet 'from scratch'! Uiteraard ben je vrij om het project helemaal volgens jouw inzichten te doen. Je bent vrij om de bestaande kennis wel of niet te gebruiken!

Er hoort uiteraard een verdieping bij het doorgaan met een project. Download hier de 'Design and Implementation' omschrijving voor teams die doorgaan.

Modulewijzer / Peerassessments


Download hier de modulewijzer van MEDLAB01 en 02 (voor alle opleidingen).
 
Download hier het peerassessment formulier (1 per team).
 

Medialab herkansen?

Zorg dat je op de (herkansings) lijst 3e jaar staat, zodat je op de hoogte bent van het inschrijven voor een project. Heb je vragen over de lijst, neem dan contact op met l.leer@hr.nl (Lilian Leer, bedrijfsbureau). Voor overige vragen e.spoel@hr.nl (Ellen Spoel, coordinator Medialab)

Inspriratie voor je project!

Interessante links voor je project!

http://thefuturelaboratory.com/
http://trendslator.nl/
http://www.bright.nl/
http://gizmodo.com/
http://www.wherecoolthingshappen.com

Programma mei - juni 2014 (MEDLAB02)

Dit schema betreft de belangrijkste onderdelen van het project. Daarnaast kan je docent en/of opdrachtgever extra opdrachten geven.
In de briefings staat de aanvangsdatum (les 1) van je project. Dan kan donderdagochtend 8 mei 2014 of maandagochtend 12 mei 2014 zijn, afhankelijk van je projectdocent. Je hebt altijd begeleiding op maandag- of donderdagochtend. De andere dag is automatisch het zelfwerkmoment.

Belangrijke informatie rooster kickoff!
Er staat 1 kickoff in het rooster in week 1 i.v.m. het uitvallen door bevrijdingsdag.

Donderdag 8 mei 08:30u is er 1 algemene kickoff voor alle studenten (zie rooster).

De docentengroep zullen je hartelijk welkom heten op de Wijnhaven, bij Medialab en de opdrachten introduceren. TamTam (Arthur Stobbelaar) zal een presentatie geven, genoemd "Keep on Shipping".

Als je donderdag projectbegeleiding hebt, ga je na de kickoff met je docent mee naar een lokaal en begin je officieel met het Medialab project. Diegene die maandag begeleiding hebben hebben hun zelfwerkmoment.

  Week Inhoud  
    Inschrijven (vanaf 4 mei 2014) http://inschrijven.hro.nl
    Meivakantie  
  01 Algemene kickoff Medialab02 en teams formeren aan de hand van de duo's. Eventueel mini-colleges van teams die doorgaan. Let op: maandag 5 mei valt uit.
KICKOFF 2 Presentatie
  02 Briefingkickoff met opdrachtgever, teampresentaties aan opdrachtgever Eerste maandag les is op 12 mei.
  03
  04  
  05
Conceptpresentaties met opdrachtgever
 
  06  
  07    
  08 Peerassessments insturen  
  09 Inleveren team + individueel blogverslag
Eindpresentatie opdrachtgever
 
  10  

 

Inschrijven, hoe?

Ter voorbereiding van het inschrijven op een project, raden we je aan om een duo te vormen met een medestudent (MT/CDM/CMD) waarmee je samen het project wil doen.
Lees eerst alle briefings aandachtig door en bepaal aan welke je wil deelnemen.


Vanaf zondag 4 mei 23:59u kun je je individueel inschrijven op het project van jouw keuze in GEIS via http://inschrijven.hro.nl
Login met je studentnummer en wachtwoord.

Er zijn een beperkt aantal plekken per case beschikbaar: maximaal 20 studenten.

Houd er rekening mee dat het inschrijven individueel gaat. Wil je de grootst mogelijke kans maken om als duo op een project te komen, schrijf je gelijktijdig in. Bedoeling is dat er multidisciplinaire teams (=mix van CDM, MT en CMD studenten) worden gevormd. Kies het project dat volgens jou het best aansluit bij jouw leerdoelen en passie.