Veranderingen in de app

Na onze laatste pitch zijn er uit de feedback wat veranderingen in de app gedaan:

1. De titel van de pagina staat nu in de bovenste balk. Hier stond eerst de naam ChildLock.

2. In de drawer is profielen vervangen voor Gezinsleden.

3. Feedback berichten zijn toegevoegd voor de gebreuker als ze een kind aantikken / uittikken.

Screenshot_2015-06-05-12-59-00
1.
Screenshot_2015-06-05-12-59-11
2.
Screenshot_2015-06-05-12-58-51
3.
Screenshot_2015-06-05-12-58-55
3.

 

Read More

Crowstone update

Als het kind in de buurt komt met zijn telefoon en het profiel van het kind zegt dat het kind de crownstone mag gebruiken dan gaat de spanning op het “gevaarlijke apparaat”. De spanning gaat er alleen op als het kind zich bevindt binnen een radius van een meter.

Hieronder zijn links te vinden van de filmpjes die we hebben genomen met de test opzet van de crownstone. Je ziet hierin de demonstraties van het aan een uit doen van een apparaat wanneer het kind in de buurt komt.

demo 1
demo 2
demo 3
demo 4
demo 5

Read More

Sterren

Aan de hand van de berichten die de ouder krijgt over de apparaten die er gebruikt worden, kan ze beslissen over een kind verantwoordelijk gebruik heeft gemaakt terwijl ze niet thuis was. Als de ouder thuis komt en ziet dat er door het gebruik van de apparaten geen problemen veroorzaakt zijn, kan ze het kind in de app sterren geven. Dit is dan een soort van beloning voor het kind, en de ouder kan goed bijhouden of het kind verantwoordelijk is geweest. De ene keer krijgt een kind bijvoorbeeld 3 sterren omdat hij zeer verantwoordelijk is geweest, en de andere keer 0 omdat hij rare dingen met apparaten heeft gedaan. Zo kan de ouder goed zien of een kind verantwoordelijk genoeg is om bijvoorbeeld andere apparaten te mogen gebruiken.

Read More

Scenario’s

Scenario’s

Huis:

  • begane grond
  • eerste verdieping
  • woonkamer
  • zolder
  • tuin

Uurtje boodschappen doen is van huis. In tuin is gewoon thuis, op zolder is gewoon thuis.

Vader is op werk. Ouder heeft een kind zonder mobiel. Kind is in woonkamer. Ouder gaat boodschappen doen. Alle apparaten gaan uit en kastjes gaan op slot. (Ouder vindt dat het kind nog geen gevaarlijk apparaten mag gebruiken, ze heeft dus alleen de app met haar account zonder kind profielen)

Twee ouders thuis in het weekend.  Ouder heeft een kind zonder mobiel. Kind in woonkamer. Moeder gaat naar geheime lover. Vader is nog thuis. Allebei de ouders hebben een app. App ziet dat 1 ouder nog thuis is dus er gebeurd niks.

Een ouder is thuis. Ouder heeft een kind met een mobiel. De ouder heeft ingesteld in de app dat het kind wel in de keukenkasten mag komen en de magnetron. (mag bijvoorbeeld snacks maken).  De ouder gaat weg en alles gaat uit en op slot. Als het kind in de buurt is van een keukenkastje of de magnetron dan gaat het pas aan of van het slot. Het kind blijft in de radius tijdens het gebruik.

 

Read More

Verantwoordelijkheid ouder

Wij hebben besloten met onze app het verantwoordelijkheids gedeelte volledig bij de ouder zelf te leggen. Wij hebben hier lang en goed over nagedacht en uiteindelijk lijkt dit ons de beste oplossing. Dit komt omdat iedere ouder anders met zijn kinderen om gaat. De ene vind zijn kind al heel vroeg verantwoordelijk genoeg om alleen thuis te blijven, terwijl de andere ouder dit pas veel later vind.

Als wij hier zelf beslissingen in zouden maken zou het kunnen zijn dat we sommige gezinnen uitsluiten van het gebruik van onze app, en dat willen we niet. Daarom zal de ouder binnen de app zelf kunnen beslissen wat ieder kind mag en niet mag. Dit zal er dan voor zorgen dat meer gezinnen onze app kunnen gaan gebruiken. En dat is uiteindelijk ons doel.

Read More