“Hoe kunnen we mensen met goede ideeën helpen om hun idee goed over te brengen, en daarmee hun pitch te ondersteunen?”

— Egon Verharen, NPO

Concepten

#1

(AI) Schets naar scene

Ons eerste concept is voor de programma makers om hun idee visueel te maken. Door de kleuren een vast object te geven kunnen ze doormiddel van AI een mooi visueel beeld kunnen creëren.

Resultaat

Het resultaat gaat een foto zijn die weergeeft wat het idee en de sfeer is.

#2

Drag and drop image generator

Het tweede concept gaat de programma makers helpen om betere storyboards te visualiseren. Door middel van het grote idee uit te leggen van te voren kan de AI een beeld vormen. Door er extra woorden aan mee te geven per scene word die scene specifiek daarop gebaseerd.

Resultaat

Het resultaat is dat er een relevant story bord ingeleverd kan worden.

#3

Text based idee validator

Bij het laatste concept hebben we gefocust op de tekst van de pitch. Hierbij zal de validator kijken wat er nog mist in je pitch. Daar zal je dan feedback en een verbeterede versie van krijgen.

resultaat

Het resultaat is dat de ideeën die worden ingestuurd volledig zijn.


Conclusie / Advies

Aan de hand van de hoofdvraag zouden wij als advies geven om Concept 1 te gaan ontwikkelen.

Echter na de presentatie zouden wij Concept 3 aanraden. Dit heeft meer waarde voor de genre managers.


Concept 3 / OptiPitch

Na een brainstorm hebben we de naam veranderd van concept 3. Van “Text based idee validator” naar “OptiPitch” dit staat voor optimalisatie van je pitch.


Video demo

<- Bekijk de code van de demo op onze Github pagina!


Korte uitleg

OptiPitch is bedoeld voor de mensen met een goed idee. Ze kunnen heel hun idee uittypen in het tekst vak. Deze zal de AI dan gaan categoriseren en samenvoegen tot en logische samenvatting. Ook haalt de AI de onderwerpen eruit die hij herkent. Dit kan nog uitgebreider maar voor nu heeft team Bevers de gratis versie gebruikt voor de demo. Na dat de AI gebruikt is kan de gebruiker aan de hand van de antwoorden zelf zijn pitch gaan samenstellen. Deze zal dan een stuk doordachter en georganiseerder zijn. Hierna kan de gebruiker hem laten controleren op spelfouten of grammatica fouten.

Risco’s

We maken gebruik van de openAI. Deze heeft een maximaal aantal woorden die hij kan verwerken per maand. Meer woorden is mogelijk maar dan zal het geld gaan kosten. De functies die nu gebruikt worden zijn gratis. Bij een uitbreiding van deze functies kan dit kosten gaan opleveren.

  • 10.000 per maand gratis
  • Andere functies kosten geld
  • Onze applicatie maakt gebruik van Node.js

Team Bevers

Luuk s GravendijkDaphne BruggemanThomas BezemerDennis van Britsem
Lead ProjectLead DesignLead OnderzoekLead Programmeren