dinsdag 20 september

Wij zijn dinsdag hard van start gegaan. In de ochtend hebben we een brainstormsessie gedaan. Daarbij moest ieder lid van de groep individueel een aantal stappen doorlopen om vervolgens een aantal goede ideeen te hebben op je probleem. Er zijn 6 ideeen naar voren gekomen welke beoordeeld moesten worden. Hieronder een foto daarvan:

img_2524

Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen om voor het idee te gaan waarbij er chips in verpakkingen van producten worden gestopt waardoor deze via een netwerk te monitoren zijn. Het wordt alleen toegepast op parken in de stad. Om vervolgens het afval op te ruimen kunnen er medewerkers naar de plek toe gaan. het volledige concept hier: https://docs.google.com/document/d/1c0c2Xi5KcvxIAXEITmRWZrvDGs5Oosdek3m18T6sBC0/edit?usp=sharing.

In de middag zijn we bezig geweest met een onderzoeksmethode en rapid prototyping. Wij hebben gekozen voor pluralistic walktrough en proactive field study. Allereerst hebben we een prototype gemaakt waarbij iemand die gaat testen een scherm voor zich krijgt waar hij/zij heel rotterdam ziet. De parken zijn uitgelicht en clickable zodat je daarop kan inzoomen. Zo kan er worden gekeken waar er afval ligt en waar de gemeente naar toe moet om dit schoon te maken. Hieronder zijn 2 foto’s te zien met de tester:

img_2529 img_2533

Na deze test hebben we feedback gehad. In het volgende document is te zien wat het scenario was en wat voor feedback we hebben gehad: https://docs.google.com/document/d/15shWc03atOO0m3Dn6sKTjTKpJ8ZynRrpwOYawgYNrTU/edit?usp=sharing.

Aan de hand van dit onderzoek gaan we een nieuwe onderzoeksopzet maken. In een volgende blogpost wordt deze onderzoeksmethoden laten zien.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *