Vandaag (di 20-9) zijn we verder gegaan met het deskresearch. We hadden onszelf namelijk de opdracht voorgenomen om ons allemaal te verdiepen in een ander land, om elkaar vervolgens proberen te overtuigen van het door ons gekozen land. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Noord-Amerika aangezien Jim duidelijk liet zien dat er al genoeg data verzameld wordt in Amerika. Deze data zal het makkelijk maken voor ons om iets te vinden waar wij eventueel op verder zouden kunnen bouwen.

Zo houdt het ‘Wildland Fire Assessment System’ allerlei data bij op hun website. Hier worden naast ‘reguliere’ weer-data ook andere factoren bijgehouden. Zo is er bijvoorbeeld de ‘Keetch-Byram Drought Index´ waarin wordt bijgehouden hoe droog bepaalde stukken grond zijn.

 

Tegen het einde van het onderzoek op dinsdag, zijn we er achter gekomen dat een hoop bosbranden in Amerika per ongeluk ontstaan door toe doen van de mens. Rond de 90% van alle bosbranden (gecontroleerde branden niet meegerekend) in Amerika zijn ontstaan door de mens. (bron 1, bron 2 )

Zo komt het soms voor dat hikers of kampeerders hun kampvuur niet goed in de gaten houden of incorrect uitmaken. Ook kan een sleepketting een oorzaak zijn voor een bosbrand. Wanneer een ijzeren sleepketting achter een auto hangt, kan deze vonken veroorzaken wanneer hij de grond raakt. Deze kleine vonken in zeer droge bosgebieden kunnen al genoeg zijn om een bosbrand te veroorzaken.

12535514-prevent-forest-fires-by-properly-securing-safety-chains

Aan de hand van deze informatie zijn we op het idee gekomen om uit te zoeken hoe we deze menselijke oorzaken kunnen gaan indammen aan de hand van technologie.