Ondanks dat we de eerste week druk bezig zijn geweest met het opzetten van ons moodboard en het zoeken van inspiratie, hebben we nog niet echt iets gevonden waar ons in vast hebben kunnen bijten. Het was dinsdag (13-september) dus aan ons om snel een goed onderwerp te vinden. Ook dit proces liep weer vrij stroef, totdat Sonny een uitvinding liet zien die ons een behoorlijke duw in de goede richting gaf. Hij had namelijk een drone gevonden die nieuwe bomen kon planten. Hierdoor kwamen we op het idee om onderzoek te gaan doen naar Ontbossing. We zijn dus gaan kijken naar oorzaken voor ontbossing en oplossingen die al geprobeerd zijn.

Dit onderzoek liep echter ook al snel weer vast. We kwamen al snel tot de conclusie dat een hoop ontbossing systematisch door de mens gebeurd. En dit leek ons al snel iets wat wij niet met een leuk staaltje technologie op zouden kunnen gaan lossen.

Nu was het zo dat Lorenzo die dag ziek was. Het liep al tegen 3’en en we besloten hem maar in te lichten van wat we die dag te weten waren gekomen. Hij had namelijk laten weten dat hij er niet vies van was om ons te hulp te staan, ondanks dat hij zich niet helemaal lekker voelde.

Dit was ook het moment waar het voor ons toen duidelijk werd hoe belangrijk het is om je niet ergens op blind te staren. Lorenzo had namelijk nog niks mee gekregen van ons onderzoek van vandaag. Nadat we hem hadden uitgelegd dat we na vandaag op het onderwerp ‘ontbossing’ waren uitgekomen reageerde hij namelijk heel simpel:

“Dude, bosbranden zijn ook een groot probleem.”

Dit was blijkbaar net dat kleine beetje hulp dat we nodig hadden. Bosbranden zijn immers ook een vorm van ontbossing, maar dit hadden we compleet over het hoofd gezien. Door Lorenzo’s kleine opmerking kwam het onderzoek weer op gang.