Sprint 0: Deskresearch – Bewijs sprint criteria (geüpdatet 6 maart)

Deze blogpost fungeert als duiding over onze onderzoeksvraag en als bewijsmateriaal voor sprint 0.

Sprint 0 heeft als doel om een probleemstelling en daarmee een onderzoeksvraag te formuleren. De criteria zijn dan ook dat je inzicht hebt in actuele ontwikkelingen, kansen en mogelijkheden voor de toekomst in kaart kan brengen en dat je een relevante onderzoeksvraag kan formuleren.

Toen we begonnen met dit project keken we teveel oplossingsgericht. Hierdoor hadden we heel snel een onderzoeksvraag geformuleerd, maar die miste diepgang en afkadering. Nathalie gaf ons hierop waardevolle feedback waardoor we anders naar de opdracht zijn gaan kijken. Immers zijn we de onderzoekende stroming en is het van belang dat we het volledige halfjaar bezig kunnen zijn met onze onderzoeksvraag.

We hebben dan ook gekozen om onze onderzoeksvraag te parkeren en opnieuw te kijken naar ons vooronderzoek (deskresearch). We hebben hiervoor besloten om breder te kijken naar de huidige situaties; veel voorkomende problemen voor vliegvelden en vliegmaatschappijen, irritaties van vliegreizigers en inspiratie bronnen in de vorm van visies voor het vliegveld van de toekomst.

Hiervoor hebben we deskresearch gedaan en onze bevindingen hiervan zijn terug te vinden in het deskresearch document:

Dit document is tevens ons bewijs materiaal voor de criteria:

“Je hebt inzicht in actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied en de maatschappij.”

“Je kunt kansen en mogelijkheden voor de toekomst in kaart brengen.”

Het deskresearch document is hier te vinden.

Voor het criteria:

“Je kunt een relevante onderzoeksvraag formuleren.”

Zie de blogpost over de onderzoeksvraag hier!